...:::GENCLİK ALEMİ:::...

Genclik Alemi
 
AnasayfaGaleriSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKAMERALI SOHBETZiyaretci DefteriHaberlerKayıt OlGiriş yap

Balkabağı Tatlısı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
Admin
Admin
1 2
avatar
3 4
Burç: Hayvanı: Cinsiyet:Erkek
Yaş : 25
Kayıt tarihi : 17/10/08
Mesaj Sayısı : 310
Nerden : İSTNABUL
İş/Hobiler : dans -eğlence
Lakap : admin

İtibar
İtibar:
100/100  (100/100)

Kullanıcı profilini gör http://genclikalemi.turkforumpro.com

MesajKonu: Balkabağı Tatlısı Cuma Kas. 28, 2008 12:13 am

MALZEMELER
2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz

HAZIRLANIŞI
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekerini serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur.Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.


_________________
GENCLİK ALEMİ



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
("Teşekkürler")
Teşekkür Botu


Paylaşım İçin Teşekkürler

Balkabağı Tatlısı

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
...:::GENCLİK ALEMİ:::... :: KADINCA ve KADINLARIN YAPTIĞI HER ŞEY :: YEMEK TARİFLERİ -